Domingo, 23 de Octubre de 2016

De Griselda Gambaro
LA CASONA estrena Griselda Gambaro, per primera vegada en català.

La Cia VÍA MORÍA, resident de la sala de teatre LA CASONA i dirigida per Fernando Griffell, estrena el proper 12 d’abril el muntatge “GAMBARO x 2”. L’espectacle aplega dues obres curtes de l’argentina Griselda Gambaro, una de les principals dramaturgues llatinoamericanes. “GAMBARO X 2” suposa la primera oportunitat per al públic català de gaudir, en la seva pròpia llengua, de l’obra d’una autora teatral de referència.

“GAMBARO X 2” és un muntatge integrat per les obres “EL NOM” i “DIR QUE SÍ”, de Griselda Gambaro. Fernando Griffell, director de l’espectacle, ha decidit unir les dues peces pel seu rerefons i tema comú: la perversió del poder. Des de dos universos diferents i dues aproximacions dramàtiques també diverses (en un cas, el drama; en l’altre, una peculiar forma de comèdia negra), Griffell posa davant del públic temes tan actuals com l’abús de poder, el menyspreu per l’individu i la degradació indiscriminada de l’ésser humà.

Griselda Gambaro és la dramaturga llatinoamericana contemporània més important i més prolífica, i també la més traduïda a tot el món, però mai, fins ara, al català. “EL NOM” I “DIR QUE SÍ”, escrites originàriament en castellà argentí, han estat traduïdes al català per Òscar Rocabert, que es converteix, així, en el primer traductor al català d’aquesta important autora teatral.

“GAMBARO X 2” és un muntatge realista. Fernando Griffell ha triat una interpretació minuciosa basada en petites accions físiques i en un joc harmònic de temps i silencis, que tenen tant pes dramàtic com la pròpia paraula.

Està previst estrenar més endavant en la seva versió original en castellà.
Clasificaciones: Idioma extranjero, Teatro
e-planning ad